Iz štaba SBBBiH
444

Radončić: Mi smo po drugi put ostvarili spektakularan rezultat

Klix.ba
Predsjednik Stranke za bolju budućnost BiH (SBBBiH) Fahrudin Radončić izrazio je zadovoljstvo izbornim rezultatima na konferenciji za medije održanoj u Izbornom štabu stranke.

"Želim ovom prilikom da čestitam izbornim pobjednicima. Mislim da su među više stotina stranaka, koalicija i kandidata, tri stranke pobjednice. SDA ima razloga da kaže da je pobijedila na ovim izborima, jer je dobila puno. SDP se može pohvaliti da je dobila tri načelničke pozicije više nego što su imali i da su bilježili rast, a mi smo po drugi put u dvije godine napravili spektakularan rezultat, kao potpuno nova politička stranka zauzimamo i potpuno etabliramo treću poziciju u BiH.

On je rekao da su osvojili dva načelnička mandata i jedan u Srebrenici i da se ponose.

"Više se ponosimo što se naša ideja da ne treba bojkotirati izbore u Srebrenici, nego ujediniti bošnjačke glasove, pokazala tačnom i da smo tamo dobili zajedničkog pobjednika", rekao je Radončić.

Vlasnik Dnevnog avaza je rekao da će njegova stranka biti prisutna u više od 50 općinskih vijeća, gdje će imati klubove.

"Imamo razloga da slavimo. Vidjeli ste, neke stranke kao što je SBiH su nestale, neke male stranke su potpuno nestale, a SBBBiH se pozicionirao kao treća najjača stranka i mislim da smo ovom pobjedom, i pored vrlo prljave kampanje koja se vodila protiv nas, pokazali da odlično znamo šta je politika i da možemo pomoći sebi i svom narodu", rekao je Radončić.