BiH
0

"Radom za boljitak" traži da se uklone ruševni objekti u Starom gradu

FENA
Općinsko povjerenstvo Narodne starnke Radom za boljitak Stari grad negoduje zbog zapuštenih i napola porušenih objekata u toj sarajevskoj općini, koji su ozbiljna opasnopst za prolaznike.

Rješenje još nije ni na pomolu, a na stotine ruševnih kuća i zgrada opasno prijeti prolaznicima i prometu. Procjenjuje se da na području Starog grada ima oko 180 ruševnih objekata.

Vlasnici ruševnih objekata dužni su da svojim sredstvima uklone takve objekat, ali ako su ti objekti izravna opasnost za građane, i općina ima nadležnosti da ih ukloni.

Nakon mnogobrojnih apela od stane građana obećavano je da će se izdvojiti novac za uklanjanje najopasnijih objekata, međutim to barem do sada nije učinjeno.

Problem je što se u ovoj općini broj napuštenih i dotrajalih objekata stalno povećava. Načelnik Mustafa Resić smatra da je jedino rješenje uklanjanje objekata, ali sve uglavnom završi na dopisu Građevinskoj inspekciji.

"Sramota je da takvi objekti još nisu uklonjeni. Tek kad se obruši neka kuća na prolaznika, onda će se reagirati. To je naš način rješavanja problema jer drugačije ne znamo", tvrdi Šejla Bašić, povjerenik Narodne stranke Radom za boljitak općine Stari grad.