BiH
15

Radom za boljitak: Programom za 10 borimo se protiv nepravednog sistema

Klix.ba
Narodna stranka Radom za boljitak i danas je u Kantonu Sarajevo građanima Boljitkovim plavim autobusom prezentovala Program za 10 koji za ključnu mjeru ima ukidanje kantona i pozicije za 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata.

Ukidanjem tih pozicija uštedjeli bi novac građana do 500 miliona KM godišnje koji bi direktno bio iskorišten za otvaranje novih radnih mjesta.

Program za 10 građani su prepoznali u svim gradovima širom BiH u kojima Boljitak prerasta u simbol otpora obespravljenih građana kojima je dosta dosadašnjeg ugnjetavanja i praznih floskula, saopćeno je oz ove stranke.

''Svijest građana se probudila i mladi ljudi su shvatili da od ispranih političkih obećanja koja ne nude ništa osim ambicija za ostvarenjem foteljaških i stranačkih interesa. To su potvrdili i u februaru kada su na masovnom protestima Bosanci i Hercegovci rekli DA revolucionarnim promjenama i potvrdili ispravnost i onoga što Boljitak zagovara već dvije godine. Promjene Ustava FBiH i ukidanje kantona, kao jedne od ključnih mjera Boljitkovog Programa za 10 za mandat 2014.-2018. budućnost je nas mladih. Ovim putem pozivam sve mlade i sve građane Bosne i Hercegovine da 12.oktobra izađu na svoja biračka mjesta i svoj glas daju protiv nepravednog sistema i izglasaju Program za 10'', izjavila je Sanela Mešetović, Boljitkova Mlada kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo iz Ilijaša, stoji u saopćenju.

Plava revolucija sa svojim plavim autobusom svoj put danas nastavlja prema Tuzlanskom kantonu gdje će večeras u Živinicama sa sugrađanima, zvaničnicima, članovima i simpatizerima Boljitka održati proslavu povodom povijesnog početka procesa promjena Ustava FBiH i ukidanja kantona.