BiH
6

Radom za boljitak: "Program za 10" će stati ukraj uvoznim proizvodima

FENA
Narodna stranka Radom za boljitak jedina je istinska višenacionalna stranka u BiH i na području Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) koja sve godine svog 12-godišnjeg postojanja nudi konkretna rješenja za ekonomske i socijalne probleme u našem društvu. Tako je i za mandat 2014-2018 godina Boljitak svojim građanima ponudio Program za 10 koji garantira oporavak, naveli su iz Narodne stranke Radom za boljitak.

"Neke od 10 ključnih mjera među kojima su i ukidanje kantona, ukidanje doprinosa na plaće u proizvodnom sektoru, maksimalno korištenje domaćih potencijala za proizvodnju energije, vraćanje radnim ljudima vjere i dostojanstva da rade i žive od svoga rada, te bitna mjera za BiH koju mi u ZDK-u možemo provesti je osiguranje proizvodnje dovoljne količine hrane za potrebe vlastitog stanovništva", izjavio je danas u Zenici Boljitkov kandidat za Skupštinu ZDK-a na općim izborima 2014. godine, predsjednik Mladih za boljitak, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u ZDK-u Bojan Bošnjak.

Dodao je da BiH i ZDK raspolažu ogromnim prirodnim resursima i prostranim površinama obradivog zemljišta, "na kojim se u budućnosti mora proizvoditi hrana za stanovništvo za čije se potrebe trenutno proizvodi samo 20 posto hrane, a čak 80 posto uvozi.“

Kandidati "Plave revolucije" ZDK-a danas su u Zenici prezentirali Boljitkov Program za 10. Zeničani su podržali spomenuti program koji garantira i ukidanje kantona. Zatim su kandidati Boljitka odlučili s Boljitkovim plavim autobusom doći do svakog građanina, privrednika i poljoprivrednika u ZDK-u i od njih tražiti podršku za Program za 10.

"Pozivam sve građane ZDK-a da podrže Program za 10 koji im garantira ekonomski i socijalni boljitak te da 12. oktobra slušaju svoje srce i svoj glas daju kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak", poručio je Bošnjak.

Naredni predizborni skup Narodne stranke Radom za boljitak zakazan je večeras u Zavidovićima gdje će u Dvorani Sutjeska u 20.00 sati zajedno s muzičkom grupom „Crvena jabuka“ i građanima ZDK-a upriličiti proslavu povodom početka istorijskog procesa promjene Ustava Federacije BiH (FBiH) i ukidanja kantona, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Narodne stranke Radom za boljitak.