BiH
0

Radom za boljitak: I Tuzli prijete najteži oblici nasilja i kriminala

FENA
Općinski odbor Narodne stranke Radom za boljitak Tuzla oštro osuđuje pojavu maloljetničke delikvencije, porast nasilja i najtežih vrsta kriminala, koji prijete da se, nakon Sarajeva, i Tuzla pretvori u grad opasnog življenja.

Iz ove stranke navode da se poput lančane reakcije, val nasilja iz glavnog grada BiH polako prelijeva u Tuzlu, o čemu svjedoče vatreni obračnu u ugostiteljskim objektima, detonacija eksplozivne naprave na ulici te ubitačan eksploziv ostavljen u kontejner za smeće.

Zbog toga Narodna stranka Radom za boljitak podržava inicijative, prijedloge i aktivnosti koje mogu dovesti do ravnoteže ponašanja građana svih uzrasta, mirnog života i sigurnosti, posebno na javnim mjestima, školama i ulicama.

Važan faktor u prevenciji nasilja i svakog drugog kriminala jest pojačano fizično pristustvo policije, posebno na mjestima koja slove kao rizična. Naime, odvraćanje od nasilja i uopće kaznenih djela, efikasno je samo ako je uniformirana policija prisutna na javnim mjestima, što do sada uglavnom nije bio slučaj, a to se posebno odnosi na noćne i jutarnje sate.