BiH
0

Radojičić: Važno je da se ne opstruiše potpisani protokol

FENA
Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić smatra da potpisani Protokol o refoirmi policije lidera Sranke za BiH Harisa Silajdžića i SNSD-a Milorada Dodika predstavlja značajan korak naprijed i da je ono što su tražili međunarodni predstavnici - da domaći političari naprave dalji korak u toj reformi.

Radojičić ističe da je potpisanim Protokolom napravljena "vrlo kvalitetna konstrukcija u kojoj RS ni na koji način nije štetovala“.

Radojičić je u subotu rekao novinarima u Banjoj Luci da taj Protokol može da približi BiH potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji pridruživanju sa EU.

On očekuje i da međunarodni predstavnici kažu da li je taj Protokol dovoljan za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji prudruživanju EU. "Ostaje da se vidi da li će mu se pridružiti i drugi politički faktori posebno jer su SDA i SDP BiH bile negativne prema njemu", rekao je Radojičić.

On smatra da zato ipak nema razloga i da ne treba da se opstruiše cijeli ovaj proces "ukoliko nam je stalo da se BiH pridruži Evropi".

Predsjednik Narodne skupštine RS očekuje da će OHR do ponedjeljka imati stav o potpisanom Protokolu i da će vjerovatno biti neophodno da se o svemu konsultuje Brisel.