BiH
0

Radojičić optužio Predsjedništvo BiH za "krajnje neozbiljno ponašanje"

FENA
Predsjednik Narodne skupštine RS-a i visoki funkcioner SNSD-a Igor Radojičić optužio je večeras Predsjedništvo BiH da se ponaša „kranje neozbiljno“ nakon što je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić podnio ostavku, a Predsjedništvo se o njoj još nije izjasnilo.

"U ovom momentu se taj organ ponaša krajnje neozbiljno, jer je sazvana jedna sjednica na kojoj predsjedavajući nije znao šta bi radio. To je činjenica jer je Željko Komšić sazvao sjednicu i nije znao šta bi radio, pa su rekli da će se ponovo sastati, ali je u međuvremenu Haris Silajdžić otišao u Ameriku", kazao je Radojičić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ocijenjo da je to jedan krajnje neozbiljan postupak Predsjedništva BiH „koji očito ne smatra da je ovo ozbiljna kriza iako Vlada u BiH ne funkcioniše“, a očekuje se njihov potez.

Ponovio je da su i drugi predstavnici SNSD-a u organima vlasti kovertirali ostavke ukoliko „se situacija bude dalje nepovoljno razvijala, što znači da dođe do dalje krize u Parlamentu BiH“.

Radojičić smatra da je u ovom momentu već dovoljna kriza izazvana Špirićevom ostavkom.