BiH
0

Radojičić o sastanku s Dodikom: Nije bilo ugodno, ali smo pokušali tražiti rješenja

FENA
Igor Radojičić
Igor Radojičić
Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS-a Igor Radojičić je, nakon jučerašnje izjave da ima problema s nekim članovima svoje stranke te da se pokušava isprovocirati situacija da ode iz SNSD-a i bude za sve optužen, razgovarao s predsjednikom stranke Miloradom Dodikom i šefom Kluba poslanika SNSD-a u parlamentu RS-a Radovanom Viškovićem.

Taj dugi razgovor, kako je objavio Radojičić na Twitteru, "nije baš bio ugodan, ali su pokušali spustiti napetost i tražiti rješenja“.

"U tom razgovoru imamo određeni dogovor i vidjet ćemo da li će svako da ispuni svoj dio", kratko je danas napisao Radojičić na svom Twitter nalogu.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je jučer da je Igor Radojičić SMS-om obavijestio određene ljude u toj stranci da ima namjeru da napusti Klub SNSD-a u Narodnoj skupštini RS-a, ali ne i tu stranku.

I Radojičić je jučer, nakon višemjesečne samoinicijativne šutnje, dao izjavu za medije u kojoj je naveo da, umjesto da se ide u promjene koje je tražio na Saboru SNSD-a kao i proteklim mjesecima i godinama, iz SNSD-a u zadnjim sedmicama i mjesecima doživljava stalne diskvalifikacije, spletke i podvale.

"Pokušava se isprovocirati situacija da napustim SNSD i da onda budem kriv za sve. Nisam napustio SNSD, a neka neki iz vrha SNSD-a odgovore zašto to i zbog čega rade i protiv mene, i protiv interesa SNSD-a i RS", rekao je on.

Umjesto Radojičića, šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković rekao je za pojedine pisane medije u RS-u da Radojičić ostaje u Klubu poslanika SNSD-a.

Višković je kazao da je bilo sporno jedino kadrovsko rješenje, koje je stornirano.

"S Radojičićem će biti pronađeno rješenje za taj nesporazum. To je bila reakcija na prijedlog za jedno imenovanje. Čim smo uvidjeli da su razlozi koje navodi Radojičić opravadni, mi smo to zaustavili i dogovorili se", kazao je Višković i dodao da se “sve vraća na staro”.