BiH
173

Radojičić: Neke bih davno izbacio iz SNSD-a

FENA
Igor Radojičić
Igor Radojičić
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) i potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić izjavio je danas da "što se njega tiče, on bi neke davno izbacio iz SNSD-a”.

"Ali tako je, kako je", rekao je Radojičić u reagiranju novinarima na činjenicu da je Narodna skupština RS-a jučer ostala bez kvoruma te na pitanje da li će Klub SNSD-a koristiti interne kazne.

Nije htio odgovoriti koje poslanike bi izbacio iz stranke.

Radojičić je ponovio da je ponašanje poslanika koji jučer nisu došli na nastavak sjednice Narodne skupštine RS-a “neodgovorno i neozbiljno”.

"Jedan dio poslanika nije došao iz njima poznatih razloga. Mislim da je kod jednog dijela bila opstrukcija bez obzira na njihove tvrdnje. Narodna skupšina po poslovniku ima klauzulu kvoruma, ali ne postoje kaznene odredbe za nedolazak poslanika na sjednice", kazao je Radojičić.

O uvođenju eventualnih kazni za takvo ponašanje trebalo bi, kaže, da odlučuje Administrativna komisija parlamenta RS-a koja je nadležna za status poslanika.

Komentirajući deklaraciju o karakteru rata u Bosni i Hercegovini, koja je razmatrana i u današnjem nastavku sjednice, on je rekao da se na prijedlog tog dokumenta može amandmanski djelovati.

"Podneseno je nekoliko amandmana i o njima će se Skupština izjašnjavati", rekao je Radojičić i dodao da je jutros bio još jedan krug konsultacija i da su se poslanici složili o tekstu, ali da "će se vidjeti koliko će se držati dogovora".

Radojičić je rekao da su amandmani koji su podneseni od SDS-a i NDP-a prihvatljivi za SNSD.

"Može se reći da su stranke iz RS-a opet saglasne kao što su bile saglasne i prije toga, ali u našim političkim prilikama vidimo koliko se drže ti dogovori i potpisi", rekao je Radojičić.

Poslanici su danas u nastavku sjednice razmatrali izmjene i dopune Zakona o unutrašnjem dugu, po hitnom postupku, a u toku je rasprava o Prijedlogu zakona o koncesijama.