BiH
85

Radnici ZOI '84 se razišli, od sutra prostorije preduzeća zaključane i prazne

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Radnici ZOI '84 koji su protestovali ispred Vlade KS i zgrade svoje firme, razišli su oko 17 sati. Ujutro će se ponovo okupiti kako bi zaključali prostorije ovog preduzeća i ključ predali Vladi KS.

"Ujutro u osam sati okupit će se radnici kako bismo se dogovorili da li ćemo svi ili samo grupa radnika predati taj ključ našem vlasniku i reći im da s tim ključem predajemo u njihove ruke živote radnika i njihovih porodica pa neka oni rade šta hoće", rekao je za Klix.ba Alija Hodžić, predsjednik Sindikata radnika preduzeća ZOI'84.

Ističe kako se radnici osjećaju prevareno i da su razočarani. Protestovali su nekoliko puta, okupljali se, slali dopise ali, kako Hodžić ističe, samo su im davali obećanja koja nisu ispunili.

"Svaki put su nas prevarili. Davali su nam takva obećanja da smo do sada mi trebali biti firma gigant koja radi punom parom, ali oni očito hoće da nas potope. Zgrada je od sutra zaključana i neko će morati s nositi posljedice, jer imamo dosta korisnika prostorija koji ih od sutra neće moći koristiti. Nažalost, prelila se čaša jer nas svi lažu", kazao je Hodžić.

Podsjetimo, radnici ističu da nisu primili plaću 10 mjeseci, a da im zdravstveno i penziono osiguranje nije uplaćeno od 2012. godine. U generalnom štrajku su od 23. juna ove godine.