BiH
0

Radnici Vitezita u ponedjeljak pred zgradom federalne Vlade

FENA
Radnici s neriješenim radno-pravnim statusom u Poslovnom sustavu "Vitezit" iz Viteza danas su iza 16 sati prekinuli štrajk glađu te napustili upravnu zgradu i krug ovoga poduzeća.

Prema riječima Safeta Sivre, predsjednika Štrajkačkog odbora obespravljenih radnika bošnjačke nacionalnosti, ovo nije kraj, nego početak novoga pravca djelovanja. Naime, prosvjednici su za ponedjeljak, 14. ožujka, u 10 sati zakazali dolazak pred zgradu Vlade Federacije BiH, gdje će, kako kažu, na pravoj adresi tražiti rješenje svojih problema. Ukoliko ne naiđu na razumijevanje, najavljuju kako bi ispred zgrade Vlade FBiH uskoro mogli biti postavljeni novi šatori.

Inače, radnici s neriješenim radno-pravnim statusom u Poslovnom sustavu "Vitezit'' su prije dva dana blokirali zgradu Uprave ovog poduzeća te su ulaz u zgradu dopuštali isključivo radnicima koji su u štrajku i predstavnicima medija. Već tada su rekli kako ne odustaju od svojih pet zahtjeva koji se odnose na stavljanje van snage ranije napravljenih spiskova za umirovljenje, zatim omogućavanje odlaska u mirovinu radnicima koji ispunjavaju uvjete i vraćanje na posao preostalih radnika, kao i zaustavljanje zapošljavanja novih radnika, te smjenu Nadzornog odbora.