BiH
0

Radnici Tvornice transportnih uređaja Tuzla ne odustaju od zahtjeva

Klix.ba
Nezadovoljni radnici Tvornice transportnih uređaja ( TTU) Tuzla i danas su se okupili pred zgradom kantonalne vlade u Tuzli.

Radnici su istrajni u svojim zahtjevima, a to su uvezivanje radnog staža, materijalno zbrinjavanje uposlenika, te održavanje vanredne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona sa jednom tačkom djevnog reda, prevazilaženje aktuelnog stanja u TTU.

"Mi moramo nastaviti dolaziti pred kantonalnu vladu, jer u toku ovih deset mjeseci od kako od njih tražimo svoja prava, nisu ništa učinili", kazao je Mehmed Terzić, predsjednik sindikata radnika TTU.

"Tražimo od Vlade TK da nam daju socijalni paket, jer mjesecima nismo primili platu, radnici su bez ikakvih primanja", dodao je on.

Najavio je da će tužiti Vladu TK, jer ništa ne poduzima za rješavanje njihovih problema, kao i da će potraživati novac od viših nivoa vlasti, koji im je prema njegovim riječima otet.

Navodi da im je predsjednik Skupštine TK obećao da će nakon 12. oktobra, kada bude imao dokumente predstečajnog upravnika zakazati sastanak, međutim smatra da je to sve pod znacima navoda.

TTU