BiH
8

Radnici Sarajevotekstila stupaju u generalni štrajk: Na sastanak došao samo predsjednik NO

Piše: M. N.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon jutrošnjeg protesta upozorenja radnika Sarajevotekstila, u poslijepodnevnim satima održan je sastanak na kojem se pojavio samo Goran Jovanović, predsjednik Nadzornog odbora Sarajevotekstila. Razočarani radnici kazali su kako nisu postigli nikakav dogovor.

"Na sastanku nije postignut nikakav dogovor. Niko osim g. Jovanovića nije došao. Bili smo u finansijskoj policiji i prijavili sve kako bi se utvrdilo ko je odgovoran i podigli tužbe", rekla je za Klix.ba predsjednica Sindikata radnika Sarajevotekstila Nizaheta Menzilović.

Kako je rečeno, predsjednik Jovanović je tražio od Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH da sačini prijedlog za prodaju imovine Sarajevotekstila u Vrazovoj ulici i dostavi ga Skupštini, koja je sjednicu zakazala 18. maja. Iz Sindikata je rečeno da to neće uraditi.

O problemima s kojim se suočavaju radnici, kao što su neisplaćene plate, neuplaćeni doprinosi i nedostatak robe, nije razgovarano.

Menzilović je najavila da će se 18. maja organizirati naredni protesti radnika, koji su danas počeli skupljati potpise za održavanje generalnog štrajka.