BiH
7

Radnici s invaliditetom bit će zbrinuti, postoji potencijalni kupac za "Euro MaxLine"

Klix.ba
Radnici nakon prvog sastanka (Foto: ICG)
Radnici nakon prvog sastanka (Foto: ICG)
Oko 60 radnika sa invaliditetom jučer su bili na sastanku sa predstavnicima sarajevske firme "Euro MaxLine" u kojoj su zaposleni. Sastanak je trajao oko sat vremena i radnicima je obećano da će dobiti platu te da će biti zbrinuti.

"Kazali su nam da rade na rješavanju ovog problema i da nema potrebe da najavljujemo štrajk", kazao nam je Anil Kljajić, jedan od uposlenika koji ima problema sa sluhom.

U firmi MaxLine kazali su nam kako imaju potencijalno zainteresovanog kupca, ali kako još čekaju da Općinski sud Sarajevo zakaže ostavinsku raspravu nakon smrti vlasnika Mirsada Hrvata.

"Ako sve prođe kako treba i na vrijeme završi na sudu firma Euro Maxline bi nastavila s radom i zainteresovani su da zadrže sve radnike, ali ne možemo reći ništa detaljnije dok sud ne odredi datum ostavinske rasprave", rekli su nam iz MaxLinea.

Firma Euro MaxLine je bila poznata po tome što je zapošljavala upravo invalidne osobe koje su radile pretežno stolarske radove za domaće i inozemno tržište, a novac za njihove plate osiguravao je i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom putem programa Vlade FBiH.