BiH
2

Radnici Poljoprivrednog dobra Butmir i danas ispred Vlade KS

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Radnici Kantonalnog javnog preduzeća "Poljoprivredno dobro Butmir" okupili su se i jutros ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, gdje očekuju da im se obrati premijer Kantona Suad Zeljković.

Okupili su se, kako kažu, da bi iskazali nezadovoljstvo zbog nezakonitosti i nepravilnosti prilikom smjene dosadašnjeg nadzornog odbora na pola mandata i zbog smjene dosadašnje uprave preduzeća.

Nekoliko desetina radnika "Poljoprivrednog dobra Butmir" okupilo se i zbog novih zapošljavanja neproizvodnog kadra, a što u konačnici opterećuje budžet preduzeća.

Izvršna direktorica za proizvodnju u "Poljoprivrednom dobru Butmir" Snježana Ljubunčić istakla je da danas očekuju obraćanje premijera Zeljkovića te je istrajna u tome da radnici ne žele razgovarati s ministrom privrede KS-a Emirom Hrenovicom, jer je on, po njenim riječima, izmanipuliran i ne smije donositi odluke bez svojih nalogodavaca, Narodne stranke radom za boljitak.

Ljubunčić je navela i da su Skupštini Kantona poslali zahtjeve da povuče svoju odluku u vezi s imenovanjem Amira Karahasanovića za v.d. direktora.

Protesti su najavljeni do 16 sati, a radnici će se okupljati svaki dan dok im, kako kažu, zahtjevi ne budu ispunjeni.