BiH
0

Radnici Parka čiste obale Miljacke

Klix.ba
Rezultati angažmana osoba zaposlenih preko projekta Gradske uprave "Posao za sve", u okviru kojeg je Kantonalno javno komunalno preduzeće Park od 20. juna ove godine angažovalo 60 radnika sa evidencije za nezaposlene, već su vidljivi na terenu.

Čišćenje zapuštenih zelenih površina na području Kantona Sarajevo i to onih koje nisu obuhvaćene redovnim programom održavanja, uveliko je počelo, a jučer i danas, između ostalog, se radi na čišćenju samoniklog rastinja, trave i korova sa kamenih zidova i obala Miljacke i to na potezu od Skenderije do Drvenije. Osim toga, radnici angažovani putem ovog projekta ovih dana čiste, prikupljaju i odvoze samoniklo rastinje i sa zidova uz Koševski potok, od Alipašine džamije do mjesta gdje se ovaj potok ulijeva u Miljacku.

Projekt "Posao za sve", koji se realizuje uz finansijsku podršku Gradske uprave, omogućio je dvomjesečni rad za 60 ljudi, koji do tada nisu bili zaposleni, a koji daju znatan doprinos na uređenju zapuštenih površina na području cijelog Kantona.

Značaj ovakvih projekata, osim pomoći nezaposlenim osobama, jeste i taj što omogućava preduzeću Park da, usljed nedostatka finansijskih sredstava, premosti potrebu za radnom snagom kako bi očistili i uredili i zapuštene i neuređene površine na području cijelog grada i to posebno u toku turističke sezone i u vrijeme održavanja brojnih festivala i manifestacija.