"Za ljepši grad"
1

Radnici Parka će sutra zasaditi osam novih lipa za Svjetski dan zaštite šuma

FENA
U okviru akcije preduzeća Park pod motom "Za ljepši grad" sutra će biti organizirano i obilježavanje Svjetskog dana zaštite šuma.

Tako je planirano da sutra s početkom u 10.00 sati u ulici Aleja lipa u Novom Sarajevu (lijeva obala Miljacke) radnici preduzeća Park zasade osam novih odraslih stabala lipe, kazala je Agenciji Fena stručna saradnica za informiranje KJKP Park Aldijana Hamza.

Kao znak dugogodišnje uspješne saradnje preduzeća Park i Šumarskog fakulteta sadnji će se pridružiti i studenti, te profesori ovog fakulteta.

Sutrašnje obilježavanje ovog značajnog datuma organizirano je i u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo na čelu sa načelnikom Općine Nedžadom Koldžom, koji će zajedno sa saradnicima također prisustvovati sadnji.

U okviru akcije preduzeća Park pod motom "Za ljepši grad" osim čišćenja javnih zelenih površina, izvršena je i sadnja 4.500 komada sezonskog cvijeća u cvjetnim gredicama uz Spomen obilježje ubijenoj djeci Sarajeva u Velikom parku, spomen ploču - Hakija Turajlić u Nedžarićima i Titovu biste u krugu bivše kasarne Maršal Tito.