BiH
10

Radnici Lijanovića došli u sukob sa novim vlasnikom, intervenisala policija

Piše: Ž. M.
(Foto: SirokiBrijeg.info)
Večeras se navršava 30. noć kako radnici firme Lijanović u Širokom Brijegu protestuju zbog neisplaćenih plata, a usred velikog snježnog i olujnog nevremena, sinoć se srušio jedan od šatora koji su radnici podigli ispred firme.

Danas je vlasnik firme Asja d. o. o. kojoj je Lijanović navodno prodao firmu, izvjesni Sadik iz Turske, došao sa šleperom mesa iz Visokog želeći ući u preduzeće, što su mu radnici onemogućili blokiravši ulaz vlastitim automobilima.

Nakon toga je, javlja reporter portala Klix.ba sa mjesta događaja, došlo do naguravanja s radnicima, zbog čega je vlasnik firme Asja d. o. o. navodno kazao vozaču da kamionom probije blokadu auta, što je ovaj odbio da posluša.

Naknadno se na mjestu događaja pojavila policija koja je napravila uviđaj i uzela podatke od svih radnika, a Ivana Grbešića, predstavnika radnika Lijanovića odvela na saslušanje.

Vlasnik firme Asja d. o. o. je, saznaje reporter portala Klix.ba, radnicima Lijanovića, u zamjenu da ne blokiraju preduzeće, navodno ponudio nagodbu, predloživši im isplatu u iznosu od 20.000 KM, gdje bi svaki od stotinjak radnika mjesečno dobio u prosjeku oko 200 KM.