BiH
3

Radnici "Krivaje-Mobel" štrajkuju, a generalni direktor ih poziva da nastave sa proizvodnjom

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dok radnici Krivaje-Mobel vode borbu za svoja prava protestima i mirnim šetnjama u Zavidovićima, generalni direktor "Krivaje-Mobel" Munib Husejnagić poziva radnike na evidenciju i nastavak procesa proizvodnje.

Radnici "Krivaje-Mobel" već mjesecima traže raskid privatizacijskog ugovora sa sadašnjim vlasnicima kompanije, a nezadovoljni su i sa odnosom vlasnika prema zaposlenicima u ovom preduzeću. Kako su u ranijim izjavama za Klix.ba kazali, isplata plaća je neredovna, a ni doprinosi za zdravstveno i penziono osiguranje nisu uplaćivani. Međutim, uprkos svim tim problemima, generalni direktor "Krivaje-Mobel" u saopćenju za javnost pozvao je radnike da se vrate u pogone fabrike i nastave proizvodnju.

"PD 'Krivaja-Mobel' d.o.o. Zavidovići obavještava javnost da radnici ovog privrednog Društva i dalje nastavljaju nezakonitu i samovoljnu obustavu rada koja traje još od 30. novembra 2015.godine do danas, a od 30. decembra 2015. godine samovoljno od strane istih radnika izvršena je totalna blokada svih ulaza u PD „Krivaja Mobel“ d.o.o.Zavidovići, zabranjen ulaz radnicima i robama u krug preduzeća, čime je potpuno obustavljen rad ovog privrednog Društva", navodi se u saopćenju te dodaje:

"U cilju sprečavanja daljih štetnih posljedica i ponovnog pokretanja proizvodnje PD 'Krivaja-Mobel' d.o.o. Zavidovići poziva sve radnike ovog Društva da se jave u Upravu Društva 22. januara 2016. godine, prostorije hotela 'Kristal' u Zavidovićima u vremenu od 08:00 do 14:00 sati radi evidencije i nastavka procesa proizvodnje te njihovog radnog angažmana."