BiH
0

Radnici Krivaje Mobel blokirali ulaz u fabriku

Piše: E. M.
Fehim Taletović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fehim Taletović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Oko 400 radnika fabrike "Krivaja-Mobel" iz Zavidovića danas je ponovo izašlo na ulicu i blokiralo fabriku sa ciljem ispunjenja svojih zahtjeva.

U razgovoru za Klix.ba radnik Krivaje-Mobel Fehim Taletović je kazao kako će radnici ostati pred fabrikom dok ne stigne odgovor od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

"Mi smo se dogovorili da blokiramo fabriku dok ne bude ispunjen naš zahtjev za raskid Ugovora. U fabriku niko ne može ući, a sutra ćemo ići i pred Općinu Zavidoviće, nakon čega će se oko 800 radnika ove firme prijaviti u javnu kuhinju", izjavio je Taletović.

Radnici Krivaje-Mobel proteklih mjeseci blokirali su i autoput M-17 u Žepču, a sastanak koji je tada održan sa predstavnicima Vlade FBiH nije donio nikakvo rješenje. Nakon zbora u krugu fabrike, radnici su prestali sa radom.

"Od Vlade Federacije BiH očekujemo odgovor na naše poteze i borbu za raskid Ugovora. Mi se nadamo da će završiti povoljno za nas. Ljudi se danas u gradu smiju izjavama generalnog direktora u sinoćnjem gostovanju na Federalnoj televiziji gdje je kazao da je nama sve isplaćeno. U decembru smo dobili plaću na tri rate, ne možemo knjižice ovjeriti da se liječimo, a oni su dužni i za struju i mnogo šta", izjavio je Taletović za Klix.ba.

Sutra će u fabrici sa početkom u 7 sati biti održan zbor radnika sa Sindikatom nakon čega će se radnici uputiti pred zgradu Općine u Zavidovićima, a u toku dana očekuju reagovanje Vlade FBiH koja bi u skorije vrijeme ponudila konkretne planove rješenja njihovog statusa.