BiH
0

Radnici "Kosmosa" postavili ultimatum vladi rs-a, ili oni ili direktor (foto)

FENA
Vlada Republike Srpske mora da izabere, ili radnici ili nesposobni direktor – upozorilo je danas oko stotinjak radnika preduzeća “Kosmos” iz Banje Luke.

S još jedne prostne šetnje ukazali su da Vlada Republike Srpske i nadležno ministarstvo nisu odgovorili na njihove zahtjeve, ni za smjenu direktora ni isplatu najmanje dvije od 16 neisplaćenih zarada.

"Tražimo sposobnog direktora", ukazao je predsjednik Štrajkačkog odbora “Kosmosa” Željko Nikolić, naglasivši da su odlučili da neredne sedmice zabrane ulaz sadašnjem direktoru Draganu Iliću u preduzeće, ukoliko ne podnese ostavku.

Od Vlade RS-a, koja je većinski vlasnik ovog preduzeća, kao ni resornog ministra Petra Đokića, nisu dobili nikakav odgovor, pa je spominjanje njegovog imena propraćeno uzvicima "lopovi, lopovi“ i žestokim zvižducima.

Nikolić tvrdi da je više od polovine radnika "Kosmosa“ u štrajku već pet mjeseci i da izlaze na proteste, dok ostali misle, kako kaže, da se na taj način ne mogu riješiti njihovi problemi, iako se svim radnicima duguje 16 plaća.

Radnici su razočarani i zbog činjenice da obećanje, da će nadležni organi ispitati tokove novca u tom preduzeću, nije ispoštovano.

Predsjednik Štrajkačkog odbora “Kosmosa” Željko Nikolić naglašava da neće odustati od svojih zahtjeva, a zbog činjenice da se ne rješava teška situacija u “Kosmosu”, kako kaže, primorani su da ponovo izađu na ulicu.

Radnici su i na današnjoj protetsnoj šetnji nosili transparetne na kojima je izraženo nezadovoljstvo radom Vlade, Ministarstva industrije RS-a i ministra Petra Đokića, te stanjem u "Kosmosu“.