Hljeba će ujutro biti
120

Radnici Klasa se vratili na posao nakon što im je obećana isplata plaća

Klix.ba
Radnici Klasa večeras su napustili krug preduzeća nakon što im je obećano da će im sutra biti isplaćena januarska plaća. Treća smjena je odmah počela sa radom tako da će ujutro u prodavnicama biti Klasovog hljeba.

"Obećali su nam da će već ujutro isplatiti januarsku plaću, stoga smo se razišli. Treća smjena je otišla na posao i proizvodnja je odmah počela. Ujutro će biti hljeba", kazao je jedan od radnika za Klix.ba.

Podsjetimo, više od stotinu radnika kompanije Klas danas se okupilo ispred preduzeća protestujući što nisu primili dvije plaće, za januar i februar. Tražili su da im se odmah uplati januarska plaća, a nakon što je direktor Haris Kuskunović čvrsto obećao da će isplata početi već sutra, oko 20 sati su se razišli.

Inače, Sindikalni odbor Sindikata Klasa d.d. Sarajevo, koji je u sastavu Sindikata PPDIVUT BiH, organizovao je danas sastanak sa menadžmentom Klasa, a sve u cilju rješavanja aktuelnih problema vezanih za način i rokove isplate plaće za januar mjesec 2013.godine.

Oni su istakli da se ograđuju od "nezakonitog okupljanja grupe zaposlenika i svih radnji koje su izvršili", te osudili okupljanje grupe radnika istakavši da su ometali proces rada Društva i time nanijele materijalnu štetu i narušili ugled Društva.