BiH
609

Radnici GRAS-a nisu prekinuli štrajk ni nakon isteka roka

Piše: J. H.
Foto: Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Radnici GRAS-a nisu počeli voziti autobuse, minibuse, tramvaje i trolejbuse u 16:00 sati, kako im je Vlada Kantona Sarajevo naložila.

U GRAS-u su dobili obavještenje da su im uplaćene plaće za februar, ali bez toplog obroka. Međutim, još uvijek ne pokazuju znakove da bi mogli početi saobraćati. U međuvremenu ih je posjetila v. d. direktorica GRAS-a Mubera Begić-Žiga i zamolila da nastave raditi, ali su radnici to odbili.

Resorni ministar Jusuf Bubica je kazao za portal Klix.ba da još uvijek čekaju poziv premijera Vlade KS Suada Zeljkovića o nastavku vanredne sjednice Vlade i uspostavljanju alternativnog prijevoza u Sarajevu.

Iako su na današnjoj press konferenciji Vlade KS potvrdili kako za 10 minuta mogu uspostaviti ovakav način prijevoza, to izgleda ipak neće biti moguće.

Naime, Safudin Čengić, generalni direktor Centrotransa, jednog od mogućih alternativnih prijevoznika u Kantonu, kazao je kako ga niko iz Vlade KS nije kontaktirao tokom dana u vezi sa mogućim angažmanom i kako neće biti moguće uspostaviti vožnju u tako kratkom roku.