BiH
0

Radnici banjalučke Bel televizije štrajkom traže isplatu plata

FENA
Radnici banjalučke Bel televizije, koji su u štrajku, zatražili su danas hitnu reakciju vlasnika tog lokalnog medija Milorada Janjetovića.

U otvorenom pismu Štrajkački odbor Bel televizije podsjeća da su stupanjem u štrajk upozorenja još 25.novembra pokušali naći zajedničko rješenje za tešku situaciju u kojoj se ta televizija nalazi, ali da do toga nije došlo, kako tvrde, zbog nespremnosti menadžmenta s direktorom Sergejem Močevićem na čelu.

Iznoseći brojne optužbe na račun Močevića traže da ga Janjetović pod hitno smijeni s mjesta direktora televizije, jer ga smatraju direktno odgovornim za stanje u tom elektronskom mediju.

“Smatramo ga odgovornim za pet neisplaćenih plaća, za neplaćene doprinose, za pritiske, prijetnje i ucjene novinarima. Smatramo ga odgovornim što je 30 porodica zaposlenih radnika televizije doveo na rub egzistencije, i diskriminaciju u vidu isplaćivanja plaća samo pojedincima. Smatramo ga odgovornim što je svojim lošim radom, doveo televiziju u stanje u kome se ona danas nalazi”, navodi se, između ostalog, u otvorenom pismu Štrajkačkog odbora Bel televizije.