Nikšić im dao obećanje
0

Radnici 21. decembra prekinuli protest ispred zgrade Vlade FBiH

Piše: E. G.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Nakon današnjeg sastanka sa premijerom Vlade Federacije BiH Nerminom Nikšićem, radnici Ugostiteljskog trgovačkog i turističkog preduzeća 21. decembar iz Zenice prekinuli su proteste ispred zgrade Vlade, gdje su proveli četiri dana.

Kako je za Klix.ba rekao predsjednik Štrajkačkog odbora Sead Delić, Nikšić im je obećao da će se pitanje njihovih radnih mjesta, odnosno statusa firme početi rješavati po ubrzanom postupku.

"Nikšić je rekao da se nastavlja tamo gdje se stalo u februaru i da će biti zaduženi ljudi koji će odmah početi sa rješavanjem naših problema. Vidjet ćemo hoće li to obećanje ispuniti, ukoliko ne ispuni ponovo ćemo biti primorani na štrajk ispred zgrade Vlade", kaže Delić.

Radnicima je u februaru, kažu, obećano da će iz federalnog budžeta biti izdvojen novac za opremanje kuhinje Studentskog centra u Crkvicama, kako bi se proširili kapaciteti i tako uposlio određeni broj radnika Hotela Rudar. Ništa od obećanog do sada nije ispunjeno.

Tad je, kako su nam rekli radnici, dogovoreno da se deset radnika zbrine u Studentskom centru, a ostali da rade u hotelu Rudar u Zenici, gdje su i ranije radili.