Brčko
0

Radnice treći dan drže fabriku pod kontrolom

SRNA
Radnice brčanske fabrike za preradu voća "Bosnaplod" već treći dan drže pod blokadom ulaz u Fabriku kako bi spriječile izlazak kamiona natovarenih gotovim proizvodima i na taj način iznudile izmirivanje neisplaćenih plata.

One kažu da se neće razići sve dok se ne izmiri 12 plata i uplate doprinosi za penziono i zdravstveno osiguranje za pet godina unazad, koliko to nije činjeno.

Predsjednica Sindikalne organizacije "Bosnaploda" Ružica Ostojić saopštila je da je danas iz istih razloga, u ime zaposlenih, podnijela i tužbu Osnovnom sudu u Brčkom.

"Bosnaplod je jedno od brčanskih preduzeća koje je upropašteno lošim privatizacionim ugovorom, ali je apsurdno da institucije lokalne vlasti ne ispoljavaju nikakvo interesovanje, ni za problem zaposlenih u ovom preduzeću, niti za sve ostalo što se u njemu dešava", rekla je Ostojićeva.

Prema nezvaničnim podacima, "Bosnaplod", osim što ne isplaćuje plate zaposlenim, jedan je od najvećih dužnika po osnovu neizmirenih poreza i troškova za elektirčnu energiju u Brčko distriktu.