BiH
2

Radna grupa zadužena da izradi zakon o osnivačkim pravima za kulturne institucije

Klix.ba
Historijski muzej BiH
Historijski muzej BiH
Današnjim Rješenjem, Vlada FBiH formirala je radnu grupu za izradu teksta Nacrta zakona kojim bi se trajno riješilo pitanje osnivačkih prava za Historijski muzej BiH, Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti, Umjetničku galeriju BiH, Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku i Biblioteku za slijepe i slabovidne osobe.

Imenovani su Enver Išerić (predsjednik radne grupe), Mirsada Mujanović, Pero Ivošević, Alija Aljović, Munevera Bećirović, Adis Salkić, Adnan Zeković i Aldin Međedović. Radna grupa dužna je u roku od 30 dana pripremiti i Vladi dostaviti Nacrt zakona.

Za člana Radne grupe koja ima zadatak da izradi Nacrt protokola o suradnji i traženju nestalih osoba između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, danas je, u ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, imenovan Vahidin Munjić.

Vlada Federacije BiH dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP Željeznice FBIH d.o.o Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju vršilaca dužnosti izvršnih direktora, na period do šest mjeseci: Mirza Škaljić (poslovi željezničke infrastrukture), Enis Džafić (ekonomski poslovi), Mario Kozina (poslovi razvoja i investicija), Muhamed Šahić (pravni i kadrovski poslovi) i Vlado Budimir (poslovi željezničkog operatera), priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.