BiH
0

Radmanoviću uručen "ključ" Banje Luke

FENA
Predsjedavajućem Predsjedništva BiH Nebojši Radmanoviću večeras je na svečanoj akademiji uručena nagrada "Ključ grada Banje Luke" s poveljom Počasni građanin grada Banje Luke.

Ova nagrada dodijeljena je Radmanoviću, kao poseban vid priznanja za djela i rad u svim oblastima stvaralaštva, odlučila je Skupština grada Banje Luke.

Za još desetak pojedinaca dodijeljena su priznanja povodom 22. aprila, Dana Grada Banje Luke.

Nagrada "Zlatni grb grada Banja Luka dodijeljena je i Petru - Peri Peroviću za postignute vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti sporta.

Plaketa grada uručena je Gradskom tamburaškom orkestru za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture, preduzeću "Čistoća" u oblasti rada, a u oblasti obrazovanja Osnovnoj školi "Đura Jakšić".

Udruženju građana "Prijatelji FK Borac" uručena je plaketa za zalaganje u promovisanju sporta i humanitarnih aktivnosti, preduzeću "Drvoprodeks" u oblasti privrede, a protojereju stavroforu Ratku Radujkoviću u oblasti kulture, humanosti i tolerancije.

Dragan Davidović, dobio je nagradu za izuzetna ostvarenja u oblasti novinarstva i kulture, Zoran Dujaković nagrađen je za izuzetna ostvarenja u oblasti inovacija i ispoljene hrabrosti, posthumno Sanela Živković za izuzetna ostvarenja u oblasti novinarstva i za humanitarni rad, Dobrica Agatonović - Aga za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture, Mihajlo Rakita za izuzetna ostvarenja u oblasti umjetnosti, a Jadranka Mudrenović nagrađena je za izuzetna ostvarenja u oblasti medija.