BiH
0

Radmanović: Špirićeva ostavka je logična

FENA
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je sasvim logično da je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić podnio ostavku, ali nije mogao govoriti šta će se desiti danas na sjednici Predsjedništva BiH na kojoj se neće raspravljati samo o Špirićevoj ostavci, nego i o ukupnom stanju u BiH.

Radmanović je sinoć u izjavi za Radio-televiziju RS-a rekao da je logična Špirićeva ostavka imajući u vidu šta je sve radio i kakve je prijedloge imao da se popravi stanje u BiH, a da se, dok je bio odsutan, "desilo nešto krupno protiv njega" i potpuno nepotrebno nametnut Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara, a da nije ništa o tome ni znao.

Član Predsjedništva BiH tvrdi da "ono što jeste bio problem u funkcioniranju Vijeća ministara jeste rad jednog broja ministara koji su se ponašali neodgovorno".

Dodao je i da "odjednom nakon Špirićeve ostavke, Predsjedništvo BiH postaje veoma važno, što je poruka onima koji potpuno zanemaruju ovu instituciju, a govore o suverenitetu BiH".

Radmanović je kazao kako misli na "one koji su bili ovih dana u Sarajevu i održali sjednicu Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira, a da niko nije ni obavijestio Predsjedništvo da se taj krupni događaj dešava".

On je ocijenio da je situacija vrlo komplikovana i složena i bez ostavke predsjedavajućeg Vijeća ministara i istakao da Špirić nije uzrok tako uzavrele situacije.