BiH
0

Radmanović sa ambasadorima SAD-a i Ruske federacije

FENA
Predsjedavajući Predsjedsjedništva BiH Nebojša Radmanović sastao se danas sa ambasadorima SAD i Ruske Federacije u BiH, u odvojenim susretima.

Pored navedenih susreta u okviru intenzivne diplomatske aktivnosti tokom ove sedmice predsjedavajući Predsjedništva BiH sastao se u odvojenim susretima sa još šest ambasadora u BiH i to: Srbije, Slovačke, Češke, Velike Britanije, Turske i Kanade.

Tema svih ovih sastanaka i razgovora bila je aktuelna politička situacija u BiH, posebno problem funkcionisanja pojedinih institucija BiH, transformacija OHR, evropski put BiH, ukidanje viza za građane naše zemlje, ubrzanje procesa reformi, unapređenje ekonomske saradnje i druga pitanja od bilateralnog značaja za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH u svim ovim razgovorima posebno je ukazao na paralelizam u radu državnih institucija BiH, koji je kulminirao prošle sedmice, neodgovornim kršenjem propisa u radu institucija BiH, u čemu su učestvovali ljudi koji su se pozivali na podršku OHR.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je u okviru svoje nadležnosti, još ranije, upozoravao na propuste u radu pojedinih državnih institucija, ali to očigledno nije dovelo do potrebnih pozitivnih promjena, već je naprotiv, blokiralo normalan rad jednog broja državnih institucija, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.