BiH
0

Radmanović primio delegaciju Atletskog saveza BiH

FENA
Povodom 60. godišnjice Atletskog saveza Bosne i Hercegovine predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović primio je danas delegaciju ASBiH, predvođenu predsjednikom Momirom Tošićem.

Predstavnici ASBiH upoznali su Radmanovića o stanju u atletskom sportu BiH i planovima za budućnost. Istakli su da su ponosni na rezultate koje su postigli atletičari BiH, uzimajući u obzir teške materijalne i sportske uvjete u kojima rade. U tom smislu, Atletski savez BiH je zatražio snažniju podršku društva i svih nivoa vlasti u afirmaciji atletskog sporta, što će u budućnosti donijeti i bolje rezultate u ovoj oblasti.

Posebno su istakli da je posljednjih godina u BiH napravljeno šest novi tartan staza, što je značajno podiglo uvjete rada, treniranja i takmičenja u ovom sportu. Kao poseban uspjeh istakli su osnivanje Fondacije za stipendiranje mladih talentovanih atletičara u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH izrazio je podršku nastojanjima Atletskog saveza BiH da afirmiše vrijednosti i kvalitet atletike u BiH i obećao društvenu podršku jačanju materijalnog statusa Fondacije za stipendiranje mladih atletičara u BiH kao i pri organizaciji značajnih atletskih takmičenja u BiH, saopćeno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.