BiH
0

Radmanović primio akreditivna pisma ambasadora Hrvatske

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Hrvatske za BiH Tončija Staničića.

Predsjedavajući Radmanović je ambasadoru Republike Hrvatske poželio dobrodošlicu i naglasio da su odnosi između dvije susjedne i prijateljske zemlje u stalnom usponu, tako da postoje realne pretpostavke za daljnje razvijanje saradnje u svim oblastima, a sve radi ostvarivanja bržeg puta za punopravno članstvo Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u Evropsku uniju (EU).

U razgovoru je posebno naglašeno da je Bosni i Hercegovini izuzetno važno da ima dobre odnose i saradnju sa svima, a posebno sa susjednim državama te da se sva otvorena pitanja mogu brže rješavati u obostranom interesu, ako postoji stalna međusobna komunikacija.

Po riječima predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, strateški cilj BiH je ulazak u EU, zbog čega se čine znatni napori za ispunjenje svih uvjeta za apliciranje naše zemlje za status kandidata, što je veoma važno za napredak i budućnost Bosne i Hercegovine i njenih građana.

Ambasador Staničić je izrazio zahvalnost za prijem u BiH i rekao da Republika Hrvatska želi pomoći Bosni i Hercegovini u izgradnji moderne i funkcionalne države, 'da bismo se zajedno našli na istom mjestu, u evropskoj porodici naroda', saopćeno je iz Predsjedništva BiH.