BiH
0

Radmanović osudio napad na Američku ambasadu

SRNA
Nebojša Radmanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nebojša Radmanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović najoštrije je osudio teroristički napad na zgradu američke Ambasade u Sarajevu.

''Desilo se ono najgore na šta nas je upozorio bombaški napad u Bugojnu prije izvjesnog vremena, i pojedine nadležne bezbjednosne agencije i stručnjaci za međunarodni terorizam. Nažalost, informacije o mogućim terorističkim bezbjednosnim prijetnjama u BiH u velikoj mjeri su minimizirane u javnosti i pojedinim političkim krugovima'', izjavio je Srni Radmanović.

On od nadležnih organa traži da utvrde okolnosti i pozadinu ovog nasilničkog čina i zakonski sankcionišu i kazne izvršioce. ''Vjerujem da će nas ovaj gnusni teroristički čin osvijestiti da u budućnosti odgovornije pristupamo pravovremenom otkrivanju i sprječavanju ovakvih djela'', rekao je Radmanović.

Mevlid Jašarević pucao je iz kalašnjikova na Ambasadu SAD u Sarajevu. Tom prilikom teško je ranjen jedan pripadnik policije - radnik na obezbjeđenju Ambasade SAD, koji je operisan i sada je van životne opasnosti.

Napadač je, najvjerovatnije, kao pripadnik vehabijskog pokreta boravio u Gornjoj Maoči u vrijeme policijske akcije u februaru prošle godine. Jašarević je 30. novembra 2010. godine uhapšen je u Novom Pazaru, jer je bio potencijalna prijetnja stranim ambasadorima koji su posjetili taj grad.