Pozitiva(c) dana
0

Radmanović o NATO-u odgovorno i državnički

Sarajevo-x.com
Radmanović: BiH spremna doprinijeti globalnom miru
Radmanović: BiH spremna doprinijeti globalnom miru
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine predvodio je delegaciju naše države na, kako su mediji i stručnjaci okarakterizirali, historijskom sastanku NATO-a u Lisabonu.

Glavna tema sastanka bila je izlazna strategija najvećeg vojno-političkog saveza iz Afganistana gdje su i pripadnici oružanih snaga iz BiH. Time je Bosna i Hercegovina postala ne samo korisnik sigurnosnih usluga koje pruža NATO, nego i država koja sigurnost izvozi.

U tom kontekstu, riječi Nebojše Radmanovića kako se BiH pokazala kao odgovoran partner koji je spreman doprinositi globalnom miru i sigurnosti, treba itekako pozdraviti.

"BiH je odgovoran partner u operaciji mira u Afganistanu"

Tim prije što je punopravno članstvo u NATO-u za našu državu nadomak ruke, uz neophodne konsenzuse koji se tiču vojne imovine, ali i prohodnijeg načina donošenja odluka u Predsjedništvu BiH, vrhovnom komandantu Oružanih snaga BiH.

Radmanović se još jednom pokazao kao odgovoran političar koji razumije potrebu da država hrabro korača i donosi odluke koje možda nisu najpopularnije kod naroda, tačnije glasača koje zastupa određeni političar, ali državničko ponašanje podrazumijeva i donošenje hrabrih poteza koji mijenjaju svijest javnosti.