BiH
0

Radmanović, Komšić i Silajdžić primili Schwarz-Schillinga

FENA
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović, Željko Komšić i Haris Silajdžić primili su danas u oproštajnu posjetu visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Christiana Schwarz-Schillinga.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović je u razgovoru istaknuo značaj partnerskog odnosa između domaćih vlasti i međunarodne zajednice u rješavanju problema u BiH. Naglasio je da je u tom procesu bilo suradnje, ali i neslaganja u pogledu pojedinih odluka Ureda visokog predstavnika za BiH, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić je kazao da je visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu djelovao u kompliciranim uvjetima u ovoj državi te da mu dužnost nije bilo jednostavno obavljati, a član Predsjedništva BiH Željko Komšić je izrazio očekivanje da će se visoki predstavnik rado sjećati Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine zahvalilo je Schwarz-Schillingu za sve što je učinio u Bosni i Hercegovini za mandata visokog predstavnika.