BiH
5

Radmanović: Iz Brisela su pomogli da u BiH svako ostane u svojoj busiji

SRNA
Nebojša Radmanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nebojša Radmanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović izjavio je da postoji veliko nerazumijevanje Evropske komisije prema Balkanu, što stvara teškoće i nepotrebne prepreke u evropskim integracijama.

On je naveo da je u procesima evropskih integracija bilo više zastoja zbog nerazumijevanja Evropske komisije, ne samo u BiH, nego na prostoru cijelog Balkana.

"Već je 11 godina od Solunske deklaracije, kad je politički rečeno sigurno se širimo na Balkan. Za ovih 11 godina evropska politika je izgubila bitku sa birokratijom. Birokrate ništa nisu uradile, bez obzira na to da li su ovdje ili u Briselu", rekao je Radmanović za "Nezavisne novine".

On je dodao da u svemu tome ne amnestira ni domaće političke strukture od krivice.

Radmanović je ponovio svoje sumnje da bi stranke iz Federacije BiH ove sedmice mogle da riješe pitanje primjene odluke "Sejdić-Finci“, dodajući da u tome ništa suštinski nije urađeno.

"Čak su iz Brisela pomogli da svako ostane na svojoj busiji u BiH. Luta se. Volio bih da se to riješi, jer nam je to brana da se pomjerimo. Ovo što se dešava nije dobro ni za Evropu, a za nas je porazno", naveo je Radmanović.