Poslanici nemaju prijedlog
0

Radmanović: Budžet večeras ne može biti usvojen

SRNA
Nebojša Radmanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nebojša Radmanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da na večerašnjoj sjednici Predstavničkog doma BiH ne može biti usvojen budžet BiH za 2011. godinu, jer poslanici nemaju prijedlog budžeta.

Radmanović je izjavio da poslanici večeras jedino mogu da se saglase da će budžet za 2011. godinu usvojiti u narednim danima, ali da on može biti usvojen tačno na nivou onoga što je do sada utrošeno, a ne da se dodaju novi veliki troškovi.

On je podsjetio da je predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić i sam obrazložio da akt koji je upućen nije urađen kako treba.

Radmanović je rekao da večerašnja situacija ne može dovesti do propasti dogovora političkih lidera o formiranju Savjeta ministara.

"Razgovori su trajali dugo i paket ne bi mogao i trebao da propadne, on može biti ugrožen ukoliko neko na mala vrata pokuša da progura desetine miliona KM u budžet", rekao je Radmanović za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je izrazio očekivanje da će večeras biti mudrosti kod poslanika u Predstavničkom domu i da će to pitanje biti riješeno u Predsjedništvu naredne sedmice. 

"U Sarajevu je u toku sjednica proširenog Kolegijuma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi trebao biti zauzet stav parlamenta o usvajanju budžeta i održavanju sjednice", rekao je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Božo Ljubić.  
Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu, koji je u parlamentarnu proceduru danas dostavio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, jedina je tačka dnevnog reda ove sjednice. 

Poslanik Stranke za BiH u Predstavničkom domu parlamenta BiH Azra Hadžiahmetović ocijenila je večeras da predloženi dokument Prijedloga budžeta na nivou izvršenja za 2011. godinu koji je danas u parlamentarnu proceduru uputio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić nije prošao propisanu proceduru.

Sjednica Predstavničkog doma zakazana za 18:00 sati još nije počela.