Optužuje bivšu stranku
0

FOTO / Radivojević: Moj potpis na ostavci skeniran je sa stranačke ostavke

Piše: J. H.
Desnica Radivojević, sada već bivši ministar prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH, 22. 06. 2012. je podnio ostavku predsjedniku Federacije Živku Budimuru na funkcije koje je obnašao. Danas, u izjavi za portal Klix.ba, tvrdi da ostavku nikada nije potpisao.
Desnica Radivojević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Desnica Radivojević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
"Potpis koji se nalazi na ostavci na mjesto ministra u Vladi FBiH je skeniran sa ostavke koju sam dao u SDA onda kada sam izabran za ministra u Vladi FBiH. To je falsificirano", kaže Radivojević za Klix.ba

Prije nego smo ga konatktirali, Radivojević je izjavio kako bi, da su mu to u SDA ponudlili kao časnom čovjeku, možda i potpisao ostavku.

"Ovakvim činom, što se tiče SDA, ja sam završio i imam namjeru postati član SDP-a", istaknuo je Radivojević.

Najavio je da danas pokreće upravni spor u Kantonalnom sudu radi osporavanja odluke predsjednika FBiH i zatražit će da se donese privremena mjera o obustavi odluke predsjednika FBiH do okončanja sudskog procesa.

Radivojević je naglasio da je i putem telefona predsjedniku FBiH potvrdio da on nije podnio ostavku i da ga je pozvao da to još jednom preispita, ali da predsjednik FBiH "nije utvrdio sve činjenice".