Šefket Hafizović
0

"Radit ću na reformi Ustava"

SRNA
Šefket Hafizović
Šefket Hafizović
Kandidat Stranke demokratske akcije za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske Šefket Hafizović rekao je da će, ukoliko bude izabran na ovu funkciju, raditi na reformi Ustava i dosljednoj primjeni odluke Ustavnog suda o ravnopravnosti naroda, uključujući simetrična institucionalna rješenja.

"Na evroatlantskom putu za protekle četiri godine BiH nije napravila apsolutno ništa, osim potvrde nekih loših Dejtonskih rješenja, na čemu možemo zahvaliti liderima SNSD-a Miloradu Dodiku i Stranke za BiH Harisu Silajdžiću, koji su vodili međusobno suprotstavljene politike, koje nisu bile na fonu razgovora i pokušaja da se nešto dogovori", naveo je Hafizović.

Kandidat ove stranke za poslanika u Narodnoj skupštini RS Senad Bratić rekao je da je SDA sve ono što je obećala narodu, uglavnom i ispunila.

"SDA je bila i ostaće nosilac svih značajnijih reformi u BiH i mi želimo da na prostoru oba entiteta zaživi država BiH - da imamo stabilnu, uređenu državu koja je po mjeri svakog čovjeka, bez obzira na nacionalnu, vjersku i političku pripadnost, i mi ćemo na tom putu istrajati", poručio je Bratić.

Na skupu u Blagaju predstavljeni su i drugi kandidati SDA iz ove izborne jedinice, a u zabavnom dijelu programa učestvovao je i Halid Muslimović koji je takođe kandidat SDA za poslanika u Narodnoj skupštini RS iz izborne jedinice jedan.