Nakon što je pretučen
0

Radislav Krstić i dalje u stacionaru

SRNA
Radislav Krstić u Haškom tribunalu (Foto: Arhiv)
Radislav Krstić u Haškom tribunalu (Foto: Arhiv)
Penzionisani general Vojske Republike Srpske Radoslav Krstić, koji je napadnut u britanskom zatvoru "Wakefield", još je u stacionaru, njegovo zdravstveno stanje je bolje i razgovarao je sa porodicom, izjavio je danas Srni njegov advokat Tomislav Višnjić.

"Njemu je bolje, odnosno mogao je da razgovara sa porodicom. Još je u stacionaru i u izolaciji i ne verujem da će ga vraćati u ćeliju", rekao je Višnjić.

On je naveo da se general Krstić prekjuče javio porodici i da je razgovor trajao oko 20 minuta. 

Višnjić je potvrdio da je u toku istraga o napadu na haškog osuđenika Krstića koju vodi britanska policija, ali nije mogao da da bilo kakvu informaciju o tome.

"Sada čekamo da vidimo šta će biti od akcija koje vodi Vlada Srbije i od podneska koji smo predali Haškom tribunalu, kao i od toga šta će engleske vlasti da preuzmu", rekao je Višnjić. 

Krstić, koji zatvorsku kaznu po haškoj presudi služi u britanskom zatvoru u zapadnom Jorkširu u Velikoj Britaniji, pretučen je i isječen po licu i vratu u petak ujutru u svojoj zatvorskoj ćeliji. 

Napala su ga trojica njemu nepoznatih zatvorenika,  od kojih je jedan  Albanac. 

Krstić je bio komandant Drinskog korpusa Vojske RS, a po haškoj potjernici uhapšen je u decembru 1998. godine.

Prvostepeno je osuđen za genocid u Srebrenici na 46 godina zatvora, ali mu je u drugom stepenu presuda promijenjena na pomaganje u genocidu, a kazna skraćena na 35 godina.