Za učenike, roditelje i nastavnike
1

Radionica "Zajedno prevazilazimo predrasude i stereotipe" sutra u Zvorniku

FENA
U okviru programa Gradimo mostove, Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizirat će radionicu na temu: Zajedno prevazilazimo predrasude i stereotipe.

Radionica će biti održana u ponedjeljak, 22. oktobra 2012. godine u Osnovnoj školi "Sveti Sava“ u Zvorniku. Učenici, roditelji i nastavnici iz osnovnih škola "Kalesija“, općina Kalesija; Turija, općina Lukavac; "Simin Han“, općina Tuzla i domaćini iz OŠ "Sveti Sava“ iz Zvornika, uključujući i njihove područne škole, učestvovat će u radionici čiji je cilj unapređenje saradnje između ovih škola.

Tokom radionice bit će prezentirani primjeri njihovih dobrih praksi. Direktori i pedagozi ovih škola, kao i Zoran Stevanović, načelnik općine Zvornik prisustvovat će otvaranju diskusije o nenasilnoj komunikaciji.

Cilj radionice je promoviranje integracije povratničke djece, koncepta tolerancije, uvažavanja različitosti uopće, te usvajanje osnovnih pojmova o konfliktu i rješavanju konflikata.

Pored toga, namjera je osnažiti ulogu vijeća učenika, vijeća roditelja i škole u izgradnji tolerancije u društvu u cjelini.