BiH
0

Radionica u saradnji Pristop BH i Microsoft BH

Klix.ba
U okviru sedmice komunikacija u organizaciji agencije Pristop BH pod nazivom "Doručak sa Pristopom - molimo pristupite" danas je u Golf klubu Sarajevo održala predavanje Lejla Hadžiabdić, marketing manager Microsoft BH.

"Doručku sa Pristopom", pristupili su predstavnici državnih institucija, kompanija i medija koji su iznijeli svoje stavove o stanju u službama koje se bave odnosima s javnošću. Prezentacija je sadržavala niz konkretnih primjera iz poslovanja Microsofta na području Bosne i Hercegovine koja se tiču odnosa sa PR agencijama.

"Osoba koja se bavi odnosima s javnošću mora da se izbori za poziciju unutar kompanije. Jer PR nisu samo saopštenja za javnost koje kompanija šalje medijima. Najvažnije je da menadžment shvati koliko je bitan PR i da Vaš rad bude priznat kao takav. U takvoj situaciju neophodna je daljnja profesionalizacija odnosa sa javnošću“, naglasila je Lejla Hadžiabdić.

Tokom radionice vođena je diskusija kako maksimizirati rezultate unajmljene PR agencije. Ljudski faktor je prepoznat kao najvažniji, tj. sposobnost PR agencije da se poistovjeti sa ciljevima Vaše kompanije i zajedničko pronalaženje odgovora na pitanje Kako prenijeti poruke da bi od drugih čuli ono što sami želimo reći?.