BiH
0

FOTO / Radioamateri iz BiH na 5. balkanskom šampionatu

Sarajevo-x.com
Ekipa BiH je učestvovala na 5. balkanskom šampionatu u amaterskoj radiogoniometriji (ARDF) koji je održan u periodu 23.-25. jula 2010. godine. Domaćin 5. balkanskog šampionata je bila Republika Moldavija i Šampionat je održan u odmaralištu Vadul-lui-Voda, u kampu "Franzelutsa" smještenom na obali rijeke Dnjestar, 20 km od Chisinaua.

Bosnu i Hercegovinu su predstavljala četiri radioamatera-takmičara i to: Edber Tahmiščija – E75DTE, Enes Šarić – E72ES, Mensur Hodžić – E74M i Maja Vasić – E75YL.

U subotu (je održano UKT takmičenje, dok je u nedjelju (25.7.2010) bilo KT takmičenja. Konačni rezultati su dobijeni sabiranjem rezultata sa KT i UKT takmičenja.

Edber Tahmiščija – E75DTE je u kategoriji M50 osvojio 3. mjesto, Enes Šarić je bio 5. u kategoriji M50 dok je Maja Vasić u kategoriji W21 bila 8.

Na svečanoj ceremoniji proglašenja pobjednika predstavnici Bosne i Hercegovine su kao organizatori slijedećeg 6. balkanskog ARDF šampionata, simbolično preuzeli prelaznu zastavu. Preuzimanjem prelazne zastave balkanskog ARG šampionata zvanično je najavljeno održavanje narednog šampionata u BiH.
Organizator-domaćin 6. balkanskog šampionata koje će biti održano naredne godine će biti radio klub Zenica E71EZC, saopćeno je iz Asocijacije radioamatera u BiH.