BiH
0

Radio 202 se ne gasi 1. januara

Sarajevo-x.com
Sarajevski Radio 202 neće biti ugašen 1. januara 2010. godine, iako je to prethodno bilo najavljeno. Skupština Kantona Sarajevo izglasala je inicijativu poslanika Hamze Ražnjatovića da se pokrene postupak pripajanja ovog radija Televiziji Kantona Sarajevo.

Sa 19 glasova za, tri glasa protiv i osam suzdržanih, ova inicijativa je upućena Vladi Kantona Sarajevo na razmatranje, čime je borba ekipe Radija 202 i njihovih prijatelja urodila makar malim plodom.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća razmatrana je još jedna tačka koja se donekle tiče Radija 202 - četrnaesta tačka dnevnog reda (Prijedlog Odluke o transformaciji "PEP", društva sa ograničenom odgovornošću za prijenos i emitiranje programa u Javno preduzeće "Gradska radio-televizija Sarajevo"). Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, koji je i predlagač ove odluke, izjavio je da će "Gradska radio-televizija Sarajevo" imati Gradsku TV - Studio 99 i Gradski radio 202. Ova odluka jučer je povučena iz dnevnog reda, a o njenom usvajanju vijećnici će se izjasniti na januarskoj sjednici Gradskog vijeća, saopšteno je iz Radija 202.

"RTVFBiH nam je izašao u susret i odlučio pomoći nastavak emitiranja programa na 93,1 fm, sve dok ne dođe do promjene koja će značiti apsolutnu pobjedu Radija 202", poručuju iz ovog medija i zahvaljuju svima koji su bili uz njih u proteklom periodu.