BiH
255

Putnike i danas kontroliše 250 radnika svih sektora GRAS-a

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Radnici preduzeća GRAS pojačali su kontrolu voznih karata u svim vozilima javnog gradskog prevoza, te od jučer na velikom broju stanica dežura više kontrolora koji kontroliraju putnike na ulaznim vratima vozila.

Kako je za naš portal rečeno u GRAS-u, u kontroli učestvuje 250 uposlenika koji su raspoređeni u svim vidovima saobraćaja, od kojih je 150 na tramvajskom i trolejbuskom, a 100 na minibuskom i autobuskom.

"Akciju sprovode uposlenici svih sektora i službi preduzeća koji pored svojih redovnih poslova nekoliko sati provedu i u vanrednoj kontroli, a iz razloga što smo bili dovedeni u situaciju da su putnici jednostavno mislili da ne moraju, nisu dužni platiti kartu za prevoz", rečeno je za Klix.ba u GRAS-u.

Akcija pojačane kontrole vršit će se i u narednim danima, a iz GRAS-a mole putnike za podršku. No, nisu dobili podršku svih građana koji negoduju zbog odnosa kontrolora prema putnicima, ističući da su grubi prema putnicima, a neki od njih smatraju kako ovo preduzeće treba unaprijediti svoje usluge pa onda raditi ovakve akcije.

Inače, osim današnjeg incidenta u kojem je putnik pretukao vozača nisu zabilježeni veći problemi. Iz GRAS-a su poručili da ovu akciju sprovede s ciljem povećanja naplate, sprječavanja pojave falsifikovanja voznih dokumenata – karata i kupona za prevoz, te poštivanje pravila korištenja javnog gradskog prevoza.