Otišao po tablete za smirenje
8

Vozač GRAS-a napustio autobus nakon što ga je iznervirala putnica

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Vozač GRAS-ovog autobusa, koji je saobraćao na relaciji Vogošća - Sutjeska, jutros je oko 7:20 sati napustio autobus u naselju Bare, nakon što ga je jedna putnica vrijeđala i psovala mu. Putnici kažu da su morali sačekati drugi autobus, jer se vozač nije vratio.

Prema svjedočenju putnika, vozača je iznervirala jedna putnica, koja nije prestala prigovarati i negodovati. Kada je više nije mogao slušati, zaustavio je autobus i otišao.

"Rekao je da je više ne može trpjeti, da mora otići i popiti tri tablete za smirenje. Otišao je i više se nije vraćao", rekli su za Klix.ba putnici koji su, kako kažu, morali sačekati drugi autobus.

U GRAS-u kažu da je do incidenta došlo nakon što je vozač stao na stajalištu u Barama i primao putnike.

"Jedna putnica nije imala kartu i nakon vozačevog insistiranja da kupi kartu ona je počela psovati i vrijeđati ga. U jednom trenutku je vozaču pozlilo te je javio dispečeru da pozove Hitnu pomoć i izašao je iz autobusa. Ljekari Hitne pomoći su otišli do njega, a nakon 15 minuta smo poslali drugog vozača koji je nastavio voziti autobus", kazala je za Klix.ba Samira Kadić iz Press službe GRAS-a, dodajući kako su ljekari konstatovali da je vozaču koji je napustio autobus bio povišen pritsak.