BiH
0

Put Mostar - Sarajevo blokiran do daljnjeg

NINA
Propadanjem magistralnog puta M-17 u mjestu Grabovica sjeverno od Mostara danas oko 16.30 sati došlo je do potpune obustave saobraćaja na tom dijelu puta.

Promet za Bosnu i ostale dijelove preusmjerava se preko cesta Zapadnohercegovačkog kantona. Naime, teretno vozilo šleper Iveco, registracijskih oznaka 585-A-008, vlasništvo kompanije Century 21 iz Tuzle, propalo je svojim stražnjim dijelom u provaliju kada se ispod njega urušila magistralna cesta.

Pored djelatnika policije i BIHAMK-a, na lice mjesta izišli su i gradonačelnik te dogradonačelnik Mostara Hamdija Jahić i Ljubo Bešlić. Proklizavanje terena uzrokovale su podzemne vode i slijevanje velikih količina vode s okolnih brda.

«Normalno sam vozio i u jednom trenutku osjetio propadanje stražnjeg dijela kamiona, vuklo me je natrag. Samo sam uspio zategnuti ručnu kočnicu i zajedno s kolegom iskočiti iz kamiona», kazao je Jozo Čajić, vozač kamiona.

Od Čajićeva kolege Jusufa Djedovića se doznaje da su, prema njegovu mišljenju, podzemne vode krivac za ovu nesreću.

«Voda je nosila pijesak i asfalt koji na kraju nije imao nikakve podloge za koju bi se držao i jednostavno je sve pod velikim teretom propalo u provaliju», kazao je Djedović.