BiH
41

Puštena u rad nova internetska stranica Granične policije BiH

FENA
Granična policija BiH od utorka ima novu internetsku stranicu www.granopol.gov.ba, koja je tehnologijski i dizajnom usklađena sa suvremenim trendovima izrade internetskih stranica, priopćeno je iz GP BiH.

Stranica je informativnog karaktera i omogućava olakšan pristup posjetiteljima koji žele saznati informacije iz nadležnosti GPBiH.

Također, omogućava jednostavno praćenje novosti G PBiH, bilo da je riječ o priopćenjima za javnost ili oglasima spomenute policijske agencije.

Stranica je izrađena u svrhu unapređenja i osuvremenjivanja komunikacije pripadnika GPBiH s građanima pa se posjetitelji stranice mogu upoznati s funkcioniranjem, ustrojstvom, nadležnostima, aktivnostima i rezultatima GPBiH.

Stranica također nudi interaktivnu mapu s graničnim prijelazima i temeljnim podacima i kontaktima organizacijskih jedinica GPBiH.

Građani mogu elektroničkim putem podnijeti žalbe na rad policijskih službenika ili proslijediti informacije i saznanja o prekograničnom kriminalu i korupciji te postaviti pitanja iz nadležnosti GPBiH. Nova struktura omogućava jednostavnu preglednost na svim uređajima, odnosno svim veličinama ekrana.

Stranicu je dizajnirao QSS – Društvo za softversku tehnologiju d.o.o., uz financijsku potporu Švicarske agencije za razvoj i suradnju. Ova agencija je do sada projektima podržavala jačanje kapaciteta GPBiH u oblasti istraga i kriminalističko-obavještajnih poslova.