BiH
0

Puljić: Božić nek bude poticaj na jačanje kršćanske ljubavi

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jačanje kršćanske ljubavi i istinskih vrijednosti u društvu treba biti temeljna poruka proslave blagdana Božića, kazao je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predvodeći u sarajevskoj Katedrali Srca Isusova polnoćku.

Kardinal Puljić je podsjetio kako je božićna noć noć radosti i slavljenja rođenja Isusa Krista a bdijenje koje ona podrazumijeva ujedno je otvaranje svakog čovjeka toj radosti.

"Danas je tako malo radosti", upozorio je vrhbosanski nadbiskup u svojoj propovijedi u nazočnosti velikog broja vjernika među kojima su bili i hrvatski, američki i njemački veleposlanik u BiH Josip Vrbošić, Charles English i Michael Schmunk.

Posebnu zahvalnost na dolasku i sudjelovanju u misnome slavlju kardinal Puljić izrazio je mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju.

Kardinal Puljić je kazao kako se radost Božića treba podijeliti s drugima kroz kršćansku ljubav i čovjekoljublje.

"Kada bismo to ugradili u javnost bilo bi manje beznađa i svega što truje ljudsko srce", poručio je Puljić založivši se za međusobno praštanje, prihvaćanje i poštovanje kako ljudi u današnjem svijetu ne bi jedni drugima bili suparnici nego suputnici.