Definitivno
0

Pukla ljubav između Naše stranke i SDP-a

Sarajevo-x.com
Partnerstvo između SDP-a i Naše stranke u Gradskom vijeću Grada Sarajeva definitivno je raskinuto odlukom čelnih ljudi Kantonalnog odbora SDP-a koju je jučer potvrdilo i Predsjedništvo ove stranke, potvrdio je za Sarajevo-x.com Fikret Musić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a.

On kaže da je odluka rezultat analize i spoznaje da se 'Naša stranka ne ponaša kao pravi partner, jer preuzima jedino prava, a ne prihvata obaveze'. Neodgovorne izjave iz tabora Naše stranke da se SDP valja u nacionalističkom blatu zajedno sa drugim strankama, Musić ocjenjuje neprihvatljivim.

„Kada smo sagledali kompletnu situaciju, shvatili smo da jednostavno taj odnos nije ono što smo mi očekivali. Oni su u nekoliko navrata opstruirali rad SDP-a, a to nije kako bi se pravi partneri trebali ponašati. Ne kažemo da smo zauvijek zatvorili vrata Našoj strankom, ali naše političkom partnerstvo u Gradu Sarajevo je definitivno gotovo“, kategoričan je Musić.

Vijećnike ove stranke u Gradskom vijeću Grada Sarajeva najviše je 'posvađala' odluka o kupovini Nezavisne televizije Studio 99, od koje gradonačelnik Alija Behmen želi napraviti gradsku televiziju. Naša stranke je, podsjećamo, odbila da podrži kupovinu ovog medija smatrajući da se radi o neodgovornom trošenju budžetskih sredstava.

Musić negira da je odluka o kupovini televizije bila razlog raskida sa Našom strankom.

Peđa Kojović, član Izvršnog odbora Naše stranke i savjetnika gradonačelnika Behmena, vjeruje da se Kantonalni odbor SDP-a nepromišljeno zaletio sa inicijativom o raskidu partnerstva, ali da je Predsjedništvo SDP-a postupilo razumno i spustilo loptu na zemlju.

"Naša stranka je ušla u partnerski odnos sa SDP-om na sarajevskom, lokalnom nivou, sa namjerom da zaustavi degradaciju Sarajeva, da glavnom gradu povrati dostojanstvo koje je imao i prije i u toku rata, da ga učini sigurnijim i ljepsim za život. Oni koji su nesigurni u pogledu ciljeva koje sam nabrojao ili misle da nemaju kapacitete za ono što nas čeka i treba da preispitaju svoje partnerstvo sa nama", ističe Kojović u razgovoru za naš portal, napominjujući da će sklapati partnerske odnose sa svima koji se, do sada, nisu kompromitovali i koji žele da grade bolju i sretniju BiH.